Privacyreglement
Streep paars lang

Ons doel is om ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen complexe holistische zorg te bieden en de ouders en het gezin te ondersteunen. Om dit werk te bieden zijn we ook mede-afhankelijk van de steun van mensen, zoals jij.

Wij nemen ieders privacy heel serieus en zorgen ervoor dat je informatie bij ons veilig is. Kinderhospice Kwatro behandelt persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig en verwerkt gegevens in overeenstemming met de bepalingen van de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG).

Wanneer en waarom verzamelen we persoonsgegevens?
Wij verzamelen persoonsgegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van de zorg- en dienstverlening dan wel wettelijke doeleinden.

Ook verzamelen wij persoonsgegevens bij deelname aan Kinderhospice Kwatro evenementen, activiteiten, het aangaan van een donateurschap of periodieke schenkingen, het abonneren op de Kwatro Nieuwsbrief of het aangaan van een sponsorship of samenwerking. Deze gegevens worden verwerkt ten behoeve van administratie en/of om betrokkenen optimaal te kunnen begeleiden en ondersteunen. De gegevens worden daarnaast gebruikt om betrokkenen op de hoogte te houden van Kwatro evenementen en activiteiten.

Jouw gegevens worden alleen met expliciete toestemming toegevoegd aan de verzendlijst voor de nieuwsbrief van kinderhospice Kwatro. Foto’s van kinderen worden alleen geplaatst wanneer jij als ouder expliciet toestemming hebt gegeven. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee jij je kunt afmelden.
In gevallen waarin jouw toestemming vereist is, vragen wij je eerst om uitdrukkelijke toestemming om jouw gegevens te verwerken.

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen en eisen dat ook van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken.

We verzamelen deze persoonsgegevens door de persoonlijke informatie en bedrijfsinformatie die u zelf tijdens ontmoetingen verstrekt, alsmede data verkregen vanuit bezoek en gebruik van de website van Kinderhospice Kwatro.

Hoelang worden persoonsgegevens bewaard?
We bewaren je persoonlijke gegevens in onze systemen zolang dit nodig is voor de relevante activiteit. Je gegevens worden dus niet langer bewaard dan wettelijk verplicht of noodzakelijk is. Wanneer de bewaartermijn van je gegevens is verstreken worden de gegevens veilig verwijderd.

Zodra je ons verzoekt niet meer via bepaalde kanalen met je te communiceren, zullen we je gegevens en de daarbij horende informatie blijven bewaren, zodat we je verzoek om je niet meer te benaderen kunnen inwilligen. Je hebt daarnaast het recht ons te vragen je gegevens te verwijderen. Indien dit wettelijk mogelijk is doen we dit zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 4 weken.

Heb ik recht op inzage, controle en verwijdering van persoonsgegevens?
Je hebt de mogelijkheid om na schriftelijk verzoek jouw persoonlijke gegevens in te zien. Om misbruik te voorkomen, kunnen wij daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Indien de gegevens niet kloppen, kan je ons verzoeken de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Waarvoor zijn op de website cookies geplaatst?
Op onze website zijn cookies van toepassing. Dit om het gebruik van de website eenvoudiger te maken. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van jouw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om jouw instellingen en voorkeuren te bewaren. Deze cookies kunnen via jouw browser worden uitgezet. De cookies die wij gebruiken verzamelen informatie over hoe bezoekers onze website gebruiken. We gebruiken hiervoor Google Analytics om geanonimiseerde overzichten te maken van het bezoekersverkeer op onze website.

Waarvoor worden de cookies op de website voor social media kanalen Facebook, Instagram, Youtube en Linkedin ingezet?
Via onze website wordt er een cookie geplaatst van de social media kanalen Facebook, Instagram, Youtube en Linkedin. Deze cookies worden gebruikt voor advertenties, inzichten en metingen. De cookies kunnen worden aangepast als gevolg van het verbeteren en bijwerken van de services van deze social media kanalen. De informatie die hier wordt verzameld, word zoveel mogelijk geanonimiseerd. Wil je meer weten over het cookie beleid van deze social media kanalen, bekijk dan de website van Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin.

Hoe wordt er omgegaan met wijzigingen in deze privacyverklaring?
Kinderhospice Kwatro behoudt zich het recht voor om, waar nodig, wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Wij bevelen aan om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. 

Online privacy en adverteren
Om de noodzaak van de zorg die het kinderhospice biedt onder de aandacht te brengen, kan gebruik worden gemaakt van adverteren via bovengenoemde social media kanalen. Wil je meer weten over online privacy, advertenties en hoe dit precies werkt? Bekijk dan de website van Your Online Choices of de website van Rijksoverheid.

Heb je een klacht, een wijziging of wil je meer informatie?

Klachten
Op grond van de privacywetgeving heb je recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je vindt de contactgegevens van de Autoriteit Persoonsgegevens via de website www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Wijzigingen doorgeven
Zijn je contactgegevens voor nieuwsbrief, donateurschap, periodieke schenking, evenementen, sponsoring of samenwerking veranderd? Dan ontvangen wij deze wijzigingen graag. Je kunt de wijziging doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Betreft het wijzigingen die van toepassing zijn op de zorg van jouw zoon/dochter of andere vorm van ondersteuning? Dan mogen deze wijzigingen worden doorgegeven via ons zorgplatform. Vragen hierover, stel ze gerust aan de betreffende dienstdoende professional.

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Kinderhospice Kwatro
Venrayseweg 89,
5962 AE Horst aan de Maas
KvK-nummer 84520906 en 84534826
SBI Code 87901 en 94997

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 28 oktober 2021.
 

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071