Vergoeding voor zorg, ontwikkeling en steun
We werken vanuit helderheid en vertrouwen. We staan ervoor dat je zelf de regie pakt over de zorg die je nodig hebt en goed voor je voelt. Ook in ons vergoedingssysteem. Hieronder leggen we de kosten voor de zorg van Kinderhospice Kwatro uit en hoe deze onkosten al dan niet kunnen worden vergoed.
Zorg en ontwikkeling voor kind
Om te zorgen voor transparantie hanteren we een vast tarief voor de zorg voor jouw kind.
Ook leggen we alleen noodzakelijke administratie en informatie vast die van toegevoegde waarde is voor het bieden van goede zorg en om met jullie als ouders te delen voor vertrouwen en veiligheid.
De verpleegkundige en pedagogische zorg in het huis van kinderhospice Kwatro wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Een (PGB) persoonsgebondenbudget WLZ is van toepassing op budgethouders met een indicatie voor verblijf.
De eerstelijnszorg van BIG-geregistreerde therapeuten - bijvoorbeeld kinderfysiotherapeut - wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Jouw zorgverleners zullen rechtstreeks aan jou declareren, omdat wij ongecontracteerde zorg leveren. Jij kunt de factuur bij desbetreffende instantie, bijvoorbeeld jouw zorgverzekering, indienen en terugvorderen.
Is dit voor jou lastig? Dan kan de organisatie Mee.nl je hierbij ondersteunen. We kunnen jullie met een vaste contactpersoon van Mee in contact brengen.
Wordt de zorg niet geheel vergoed en kunnen jullie de kosten niet dragen, dan kijken we naar de mogelijkheden van eventuele vergoeding vanuit schenking of fondsenwerving.
Deze vergoeding van zorg is voor ernstig- en ongeneeslijk zieke kinderen van 0 t/m 18 jaar en die zich nog persoonlijk willen ontwikkelen. Voor kinderen van 0 t/m 5 jaar met een meervoudige beperking bieden we ook de dagopvang aan.
Emotionele steun en begeleiding voor ouders
Vanuit onze vriendenstichting wordt oudersupportgroep voor ouders waarvan het kind verblijft in Kinderhospice Kwatro kosteloos aangeboden. Daarnaast is de supportgroep voor alle ouders in Nederland met een ernstig zieke zoon of dochter toegankelijk. De bijeenkomsten worden voor deze ouders aangeboden voor Eur 27,- per sessie per persoon.
Voor gedeeltelijke of gehele vergoeding voor ondersteuning op maat vanuit de zorgverzekering is er meestal een verwijzing van de huisarts nodig. Ook zijn er soms andere mogelijkheden, waarbij de organisatie Mee je kan ondersteunen.
Wordt de zorg niet geheel vergoed en kunnen jullie de kosten daardoor niet dragen, dan kijken we naar je motivatie en dan vervolgens naar de mogelijkheden van eventuele vergoeding vanuit schenking of fondsenwerving, vanuit onze vriendenstichting.
Steun voor broers en zussen
Broers en zussen kunnen ondersteunende zorg voor hun eigen proces krijgen vanuit verwijzing huisarts of jeugdfonds. Ook zijn hierin soms andere mogelijkheden.
We snappen dat de wegen waar je welke vergoeding voor wie kunt ontvangen soms lastig te bewandelen zijn. De organisatie Mee kan je hierbij ondersteunen. Ook hiervoor kunnen we je in contact brengen met een vaste contactpersoon.
Kunnen we jou nog ergens anders mee helpen? Neem gerust contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.