Angelique Camps - Janssen
Coördinatie zorg aan huis en academieStreep paars lang


Waar kom ik vandaan
Streep paars langFoto Angelique

Geboren in 1972 en woonachtig in Venray. Trotse mam van twee kinderen in de twintig.

Van oorsprong ben ik verpleegkundige die gespecialiseerd is in de geriatrische zorg.

Vanaf  mijn 17e jaar ben ik werkzaam in de zorg. In eerste instantie als collega in opleiding. Na alle werkvelden te hebben verkend van ziekenhuis, verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en thuiszorg ben ik vanaf 2000 werkzaam als leidinggevende in de ouderenzorg. Naast mijn rol als leidinggevende van een team, heb ik altijd de verbinding gezocht met de zorgvrager. Dit maakt dat ik door de vele jaren van werken in de zorg nog steeds kan zeggen dat ik verbinding met de cliënt met een zorgvraag niet uit het oog ben verloren.


Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

De wereld om ons heen is de laatste jaren enorm veranderd. In vele gevallen heeft techniek, slimmere manieren van verbinden en werken het leven gemakkelijker gemaakt. Echter heb ik ook geleerd dat sommige elementen in het leven niet te vervangen zijn. Denk aan persoonlijke aandacht, gehoord en gewaardeerd voelen. Maar wat als de wereld om ons heen zo snel gaat en ik niet aan kan haken? Wat als de wereld zo snel gaat en ik begrijp deze nieuwe manier van communiceren of leren niet? Wat als de wereld om ons heen zo snel gaat en ik ervaar zaken anders of heb een andere manier om deel te kunnen nemen?
Inmiddels heb ik ervaren dat het dan lastig wordt in deze nieuwe wereld.

Maatwerk en daarbij vooral samen leren en beleven met elkaar is meer en meer in de verdrukking gekomen, waardoor er ook veel mensen zijn die niet meer kunnen aanhaken of niet meer kunnen bijbenen.

Door mijn eigen leerproces en het proces van onder andere mijn zoon heb ik ervaren dat leren, leven en beleven maatwerk vereist en dat we daarin in de maatschappij nog te leren hebben met elkaar. Deze ervaringen hebben gemaakt dat ik me bewust geworden ben dat ik in mijn kracht en energie kom als ik kan denken, voelen en werken vanuit talent.

Dit betekent dat een aantal basis elementen daadwerkelijk omgebouwd dienen te worden. Weer werken en leven met elkaar vanuit eigenaarschap, verantwoordelijkheid en passie. Dit geeft energie maar vooral ook ruimte om veiligheid en vertrouwen te laten groeien met elkaar.

Op deze manier is de driehoek compleet en wordt het leven weer werken vanuit talent. Dit geeft energie en enorm veel voldoening, maar vooral ook rust en vrijheid. Binnen onze organisatie LIZ en ook in de samenwerking met Kwatro werken we zo. We merken dat als we vertrouwen en veiligheid faciliteren er ook heel veel mensen zijn die hun talent durven op te pakken, eigenaar willen zijn van een nieuwe uitdaging en verantwoordelijkheid dragen omtrent hun eigen leven, leren en professionaliteit.
Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Mijn motto is: Ik wil elke dag kunnen zeggen “Ger Gedoan“.

Ik ben een gedreven persoon die niet gelooft in 'kan niet'. Waar een wil is, is een weg en het zoeken naar creatieve oplossingen maakt dat mijn passie en motivatie een enorme boost krijgt. Mijn enthousiasme maakt dat dit vaak aanstekelijk werkt en dat daardoor samenwerken en verbinden wel een van mijn kwaliteiten is. Dit alles met een doel, vanuit de vraag van de zorgvrager denken en ondersteunen. Dit geeft mij dagelijks veel voldoening waarbij ik elke dag weer met veel positiviteit aan de dag kan beginnen.

Vanuit mijn eigen visie over denken, voelen en leren heb ik een concept ontwikkeld wat LIZ (Leermeesters in Zorg) is geworden. Binnen LIZ en ook leerhuis Kwatro wil ik de verbinder en inspirator zijn om leermeesters en collega’s in opleiding te laten ervaren dat kwaliteit van leven, en het ondersteunen daarin, een talent is. Een talent wat je door leren, leven en beleven kunt ontwikkelen.

Vooral door vanuit de vraag van de cliënt te werken, denken en handelen ontwikkel je inzicht, kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor vakmanschap in de zorg.

Daar sta ik voor en daar wil ik voor gaan. LIZ heeft daarin een academie ontwikkeld die ervoor zorgt dat kennis en vaardigheden optimaal ontwikkeld worden en afgerond worden met het landelijk diploma wat daarbij hoort. We leiden MBO en HBO op en bieden daarnaast de mogelijkheid om je te specialiseren tot onder andere kinderverpleegkundige.


 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071