Wij zijn nooit voorbij

Zeven ontroerende verhalen van ouders die je meenemen in de emotionele achtbaan waarin zij terecht kwamen doordat hun kind doodging. Ze vertellen hoe het verlies van hun kind hun leven voor altijd heeft veranderd. Het zijn verhalen met foto’s die de impact verwoorden voor het hele gezin.

Dit is een boek dat je kan helpen als je ook door dezelfde nachtmerrie heen gaat. Het is ook een boek dat fijn is voor andere dierbare om te lezen om in te kunnen beelden hoe ondragelijk de pijn voor jullie is. De verhalen vertellen ook tussen de regels door hoe je er voor iemand onvoorwaardelijk kunt zijn en geven kracht om deze ondraaglijke pijn toch te kunnen dragen.

Licht in de tunnel - Marc de Hond

Het dagboek van theatermaker en tv-presentator Marc de Hond gaat over zijn eigen ziekteproces en afscheid nemen.

Het boek geeft een inspirerende kijk op het leven. Marc deelt hoe het is als je partner de intensieve zorg op zich neemt en de kans groot is dat je je kinderen niet groot ziet worden. Hij deelt over zijn pijnen, verdriet, angsten, boosheid en ook vreugde. Hij schrijft zijn ervaringen met humor en lichtheid over zijn ervaringen en de donkere momenten in zijn leven. Hij en zijn gezin wachten niet op het licht aan het einde van de tunnel, maar hangen zelf de lampjes op.

Dit boek is uitgebracht na het overlijden van Marc op 3 juli 2020.

Sprookje over de dood - Marie-Claire

Ik, Christel, heb dit boek cadeau gekregen toen ik 35 jaar oud werd en net een miskraam had gehad. In eerste instantie ervoer ik weerstand bij het lezen van het boek, maar het gaf me ook vertrouwen en ik ging anders naar het leven en de dood kijken.

Het boek gaat over een zieltje en hoe deze op aarde komt. De schrijfster heeft contact met een wereld die we niet zomaar kunnen waarnemen en geeft je een andere kijk op het leven na de dood.

Ik geef je mijn hart - Pimm van Hest

Een verhaal met schitterende tekeningen dat beeld geeft aan ‘de cirkel van het leven’.

Mooi om voor jezelf en ook samen met je gezin te lezen. De waardevolle levenslessen in dit boek kunnen je troost geven.

Tekens zijn overal – Laura Lynne Jackson

In dit boek worden mooie en ontroerende persoonlijke verhalen gedeeld van mensen die spirituele tekens hebben ontvangen van hun verloren dierbare. Het geeft ook houvast hoe jij zelf tekens kan leren onderscheiden en begrijpen.

Als je worstelt met het verlies van een dierbare en openstaat voor de mogelijkheid om te communiceren met deze persoon, biedt dit boek troost en kracht om verder te gaan.

De gebroeders leeuwenhart - Astrid Lindgren

Dit fantasierijke verhaal gaat over twee broers Jonatan en Kruimel die vlak na elkaar sterven en elkaar weer ontmoeten in het sprookjesachtige Nangijala. Daar vechten ze samen voor vrijheid en met een vreselijke draak.

Dit boek kan een ernstig ziek kind en ook hun broertjes en zusjes helpen om samen te praten over de dood en hoe zij dit zelf zien.

Als ik het leven over mocht doen - Bronnie Ware

Dit boek bevat de levenslessen die mensen aan het einde van hun leven hebben meegegeven en hoe wij van hun wijsheid kunnen leren. Met lichtheid en humor geschreven.

Dit boek is interessant voor als je meer liefde aan jezelf wilt geven. Voor als je als volwassen meer wilt leren van de ervaringen van mensen die terminaal zijn en terugkijken op hun leven. Maar ook voor zorgprofessionals die zorg vanuit hun hart willen bieden.

Kikker en het vogeltje - Max Velthuis

Dit prentenboek kan jonge kinderen helpen om stil te staan bij de dood en rouw.

Dit boekje geeft kinderen de ruimte om spelenderwijs hun vragen over de dood te stellen.

Mijn dinsdagen met Morrie - Mitch Albom

Mijn dinsdagen met Morrie gaat over een man met MS die op de dinsdagen door een oud leerling van hem bezocht wordt en in gesprek gaat over het leven.

Het boek geeft mooi weer hoe het licht en het donker van het leven tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Het is een boek wat gaat over acceptatie als je weet dat je doodgaat. Het is een inspirerend boek wat je laat stilstaan bij de sterfelijkheid van het leven. Dit zorgt ervoor dat je meer kunt relativeren en daardoor leeft in plaats van overleeft.

Je kunt het leven helen - Louise Hay

Louise Hay was een van de eerste mensen in haar tijd die spreekt over het zelfhelende vermogen van het lichaam.

In het boek "Je kunt het leven Helen" neemt Louise je mee in wat lichamelijke ongemakken ons kunnen vertellen over waar je niet in balans bent in jezelf. In plaats van symptoom bestrijding gaat zij naar de kern van je klacht en hoe je vanuit binnenuit kunt helen.

Ongewoon gesprek met God - Neale Donald Walsch

Stel je voor dat je met God kon praten. Stel je voor dat je Hem alles kon vragen. Stel je voor dat Hij je op al je vragen antwoord zou geven.

In dit boek beschrijft Neale Donald Walsch zijn gesprekken met God. Ze gaan over de mens, over goed en kwaad, over werk, liefde en de zin van het leven. Gods bemoedigende boodschap is dat de mens vooral de schepper van zijn eigen leven moet zijn.

Het eiland van opa - Benji Davies

Dit is een troostrijk prentenboek en vertelt dat mensen van wie we houden altijd bij ons in de buurt zullen blijven. Ook al zijn ze ver, ver weg.

Samen hadden we dit boek gekocht omdat we het zo leuk en vrolijk vonden en hadden het in eerste instantie niet eens door dat het over het verlies van een dierbare ging. Door het boek gingen mijn zoons (toen 5 en 3 jaar) vrij hun vragen stellen over waar gaat opa heen en kunnen we hem dan nog zien.

Na dit leven - Eben Alexander

Eben Alexander is een neuropsycholoog en heeft zelf een bijna dood ervaring door een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. Na 7 dagen buiten bewustzijn ontwaakt hij uit een diepe coma gaat hij zijn ervaringen over het hiernamaals wereldwijd delen.

Dit boek is interessant als je meer kennis wilt hebben over hoe neurowetenschap onderbouwd dat wij allen een hoger bewustzijn hebben en ook dat ieder persoon daar ook nu op aarde contact mee kan maken.

De zeven spirituele wetten voor ouders - Deepak Chopra

De zeven spirituele wetten voor ouders leidt ons, voorbij dagelijkse lusten en lasten van het ouderschap, naar een spirituele verbondenheid met degenen die ons het dierbaarst zijn. Zo kunnen ouders en kinderen samen het wonder van het leven en de liefde ten volle ervaren.

Het boek is interessant als je je kinderen meer wilt meegeven dan alleen het rationeel denken, maar ook vooral de gevoelskant van het leven wil leren, waardoor er een plezieriger en rijker leven binnen het gezin en met de natuur ontstaat.

Lichtpuntjes om te verspreiden
Streep paars lang

"Lichtpuntjes,
soms zijn ze groot soms klein"

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071