Dierenkracht

Alle dieren kunnen krachtdieren zijn. Het zijn dieren die je bescherming kunnen geven in de nacht, als ondersteuning bij iets spannends, bij pijn of als maatje onderweg. Het dier helpt je ook met dingen die je lastig vindt of dingen die je wilt veranderen. Een krachtdier kan jou op allerlei momenten een steuntje in de rug bieden. Zo heeft elk dier, net zoals wij, zijn eigen kwaliteiten.


Van de vlinder, de uil, de dolfijn, de slang, de olifant, de tijger, het paard en de schildpad hebben we kaarten gemaakt die je mag kiezen om je eigen kracht te voelen en je eigen gedachten te sturen. Jij kan, hoe moeilijk het soms ook is, jezelf blij denken of juist bang maken. Je kunt ook dit krachtdier op de muur van je kamer laten afbeelden of we kunnen samen iets maken wat je aan het dier doet denken. Ook kunnen we er samen verhalen over vertellen.

In het huis van Kwatro ondersteunen we je om je eigen kracht te voelen. Zo gebruiken we dieren om je daarbij te helpen. Dieren laten ons herinneren aan onze eigen innerlijke kracht.

Hieronder geven we je graag een indruk van de eigenschappen van ieder dier en wat je mogelijk kan gebruiken.


vlinder1Vlinder

Ik ben vrolijk en dans van bloem naar bloem. Ik ben ik en ik maak iedereen blij, gewoon door te zijn wie ik ben. Ik ben zacht, licht en mooi. Ik speel en leer graag.

Ik help je als je dingen graag anders wilt.

 

Slangslang

Ik kan mijn oude huid afgooien en zo weer groeien. Door mijn slangenslimheid weet ik dat alles wat gebeurt goed is en kan ik rustig liggen kijken naar de wereld om mij heen. Van mijn sissende ademhaling word ik heel ontspannen.

Ik help je om nieuwe, soms spannende stappen te zetten.

 

schildpadSchildpad

Ik heb altijd mijn eigen huisje bij me. Hier voel ik me veilig. Ik hoef me nergens druk om te maken. Ik vind alles binnenin mijn huisje.

Ik bescherm je.

 

Paard

paard

Ik ga door als ik iets moeilijk vind en zet mijn paardenkracht in. Ik leef in een groep en kan goed met andere spelen en samenwerken.

Ik help jou om door te gaan als iets moeilijk is en om samen te werken met anderen.

 

tijgerTijger

Ik ben sterk en kan alles aan. Ik ga dapper mijn eigen weg. Ik vertrouw hierop en weet dat alles goed komt.

Ik help je om sterk en dapper te zijn.

 

 

Uil

uil

Ik weet en voel heel veel. Ik heb de beste ogen die alles zien, ook als het donker is. Ik kan ook heel goed horen en ik kan mijn hoofd bijna helemaal ronddraaien. Mijn oren, ogen en snavel vertellen me alles. HIerdoor kan ik vertrouwen op wat ik in mijn buik voel.

Ik help je de kriebels in je buik te voelen.

 

dolfijnDe dolfijn

Ik kan goed vertellen wat ik voel en wat ik wil. Ik maak makkelijk contact met andere mensen en ik houd van spelen en knuffelen.

Ik help je te luisteren naar je hart en dit uit te spreken.

Olifant

 

Olifant 

Ik ben groot en lief. Ik ben krachtig. Ik kan goed mijn grens aangeven.

Ik help je om stevig te staan.

  

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071