Podcast 'Hoe leef je ondanks dat je kind ernstig ziek is'

In aflevering 12 van de podcast 'Als de dood voor het leven' heeft Christel een open gesprek met Dennis en Marieke. Zij zijn de ouders van vier kinderen waarvan hun jongste dochter Jim een zeldzame darm- en maagziekte heeft. Jim is een levenslustig meisje van 2,5 jaar oud. Dennis en Marieke geven middels deze podcast een inkijkje in hun leven.

Jim heeft intensieve zorg nodig en ze vertellen over hoe zes verpleegkundige onderdeel van hun gezin zijn geworden en wat de uitdagingen zijn. Er wordt gesproken over hoe ze kiezen voor kwaliteit van leven en tegelijkertijd hoe lastig het is om te weten wat de juiste keuze is. 

In de podcast wordt er gesproken over acceptatie wanneer het leven anders loopt, de praktische organisatie over de zorg van Jim, het belang van verbinden met gelijkgestemden, goed voor jezelf te blijven zorgen en vooral de dingen te blijven doen waar jij energie uit haalt, dat het geluk in de kleine dingen zit van het leven en hoe belangrijk het is om naar je gevoel te blijven luisteren.

De podcast kun je beluisteren via Spotify en Apple Podcast.
Kies aflevering 12 Hoe leef je ondanks dat je kind ernstig ziek is op klik op het plaatje.


IMG 9259

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071