Wat mooi dat jij als huisarts interesse hebt in hoe de medische zorg binnen Kinderhospice Kwatro is geregeld.
De vraag van het kind, zijn gezin en zijn (zorg)netwerk staat centraal. Dus we kijken wat er op welk moment, locatie onafhankelijk, nodig is voor het kind en zijn gezin en wie daar het beste voor kan zorgen. Dat betekent dat alle betrokkenen (kind, gezin, hoofdbehandelaar ziekenhuis, eigen huisarts, verpleegkundigen, therapeuten) met elkaar versterkend samenwerken zodat het kind zijn beste leven kan leven.
Concreet betekent dit dat zowel in de thuissituatie als ook binnen het huis van Kwatro de hoofdbehandelaar van het kind aanspreekpunt blijft. Dit kan de arts in het behandelend of ondersteunend ziekenhuis zijn of de eigen huisarts. Kinderverpleegkundigen zijn de verbindende factor omdat zij dagelijks het dichtst bij het kind zijn.
Binnen het huis van Kwatro geldt dit ook. De hoofdbehandelaar blijft voor medisch overleg en acuut benodigde medicaties en materialen betrokken. In de nacht of het weekend zal dan ook bij nood de huisartsenpost of het ziekenhuis waar het kind onder behandeling staat worden benaderd.
We bouwen altijd verder aan ons kindzorgteam en zoeken verbinding met de (huis)artsen in de regio.
Vanuit het team van kinderverpleegkundigen die nu zorg aan huis bieden, loopt de samenwerking met de huisarts als hoofdbehandelaar goed.
Ook zijn er al huisartsen (geen hoofdbehandelaar) die graag willen bijdragen. Met hen zijn we in gesprek om de mogelijkheden te verkennen.
Als we op deze holistische manier zorg willen bieden dan moeten we dat samen doen: ieder vanuit zijn expertise, vanuit vertrouwen en met zo kort mogelijke lijnen.
Wil jij als huisarts bijdragen aan het leven van ernstig zieke kinderen en spreekt de aanpak van Kinderhospice Kwatro je aan? We komen graag met jou in contact. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..