Jim Arts
Bewegen en ontspanning voor kind en gezin
Streep paars lang

 

Waar kom ik vandaan
Streep paars lang

Blok Jim Arts

Inmiddels ben ik al geruime tijd woonachtig in Venray. Maar m’n ‘roots’ liggen in Vierlingsbeek. Daar ben ik opgegroeid. Ik kom daar nog regelmatig om langs te gaan bij vrienden en bij voetbalvereniging Volharding. Ik heb daar gespeeld vanaf dat ik vijf jaar oud was tot m’n veertigste. Ook mijn ouders wonen daar nog steeds op dezelfde plek. Verder heb ik een zus die twee jaar ouder is.

Ik heb fijne herinneringen aan m’n jeugd, maar het was niet altijd gemakkelijk. Tijdens m’n kinderjaren hadden we als gezin te kampen met de ziekte van mijn moeder. Gelukkig lukte het haar om na zeven jaar de ziekte te overwinnen. Dit werkte bevrijdend voor ons hele gezin.

Natuurlijk had zoiets impact, maar ik veroordeel het zeer zeker niet. Het heeft me mede gevormd tot waar ik nu ben gekomen. Na vijfentwintig jaar onderwijservaring geniet ik nog elke dag van mijn werk als docent L.O. Het werken met jeugd en jongvolwassenen op het Dendron College is voor mij een geweldige match.

 


Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

In 2015 liep mijn toenmalige relatie stuk. Dierbaren te ‘moeten’ loslaten is niet eenvoudig. In dit geval ging het niet alleen om m’n vriendin, maar ook om haar twee kindjes die ik volledig in m’n hart gesloten had. Gelukkig wist ik het na verloop van tijd om te draaien in iets positiefs. Het lukte me om nog veel meer vanuit m’n hart te gaan leven. Datgene doen wat goed voelt, zonder het 'denken' de overhand te laten hebben, en dus volledig op m’n intuïtie te durven vertrouwen.
Dit voelt nog steeds heerlijk, net zoals de mogelijkheid om nu wat voor Kwatro te mogen gaan betekenen.

 


Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Net zoals de rest van ons team hoop ik voor lichtpuntjes te kunnen gaan zorgen voor de kinderen van Kwatro en hun broertjes, zusjes en andere familieleden of vrienden. Door bewegen als middel in te zetten zie ik onwijs veel mogelijkheden.

Het lijkt me ook mooi als bepaalde zaken door elkaar heen gaan lopen.
Mijn leerlingen van het Dendron zouden bijvoorbeeld kunnen gaan assisteren bij een mogelijk evenement voor Kwatro waar bewegen centraal staat. En omgekeerd zouden kinderen van Kwatro ook naar het Dendron kunnen komen om bijvoorbeeld gebruik te maken van de faciliteiten daar.

Op deze wijze kunnen kinderen van Kwatro ook nog eens contact met anderen maken, wat wellicht als heel waardevol kan worden ervaren.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071