Jolanda Nabben
Creativiteit en verbinding voor kind en gezinStreep paars lang


Waar kom ik vandaan
Streep paars lang

Jolanda Nabben

In Venray ben ik geboren en sinds 2012 woon ik in Smakt, een dorp bij Venray. Al 22 jaar ben ik samen met Luc en we zijn de ouders van twee jongens; Jip (8) en Ted (6). Wat een rijkdom zo’n prachtig gezin! Hier in Smakt voel ik steeds meer de verbinding met mezelf (rust) en met de natuur.

Al 20 jaar ben ik met veel enthousiasme docent kunstvakken beeldend op het Dendron College in Horst. Van de eerste maanden salaris heb ik een keramiekoven gekocht en deze stookt sindsdien een paar keer per week. Met de handen in de klei; dit is voor mij de manier om te ‘aarden’ en te ontspannen.


Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

In 2006 is mijn beste vriendin een aantal maanden vermist geweest. Dit was een heftige periode, met name de onzekerheid en later het schuldgevoel over het opgelucht zijn toen ze is gevonden. Eindelijk een einde aan de onzekerheid. En toen kwam het rouwproces...
Voor haar heb ik voor het eerst een urn mogen boetseren, heel bijzonder.

Mijn gevoel heb ik daarna vaak ‘uitgezet’ en ik was bang voor echte verbinding met mensen. Ik ben zelfs 1,5 jaar weggeweest bij Luc, maar gelukkig mocht ik weer terugkomen. Ruim 10 jaar later bleek dat ‘vanuit mijn hoofd leven’ voor mij niet werkt. Een flinke burn-out met slaapstoornis (of andersom) zorgde ervoor dat ik, na een diep dal, steeds meer bij mezelf kwam.

Jaren heb ik veel verschillende hulpverleners gezien en steeds heb ik daar een stukje van meegenomen. Pas toen ik trainingen creativiteit als middel heb gevolgd, kwam ik bij mijn gevoel en thuis bij mezelf. Kunst was altijd al mijn grootste passie, maar dat het zo’n krachtig middel is bij de persoonlijke ontwikkeling moet je blijkbaar eerst zelf ervaren...

Toen Christel mij vroeg of ik mijn creatieve begeleiding in zou willen zetten bij Kwatro voelde ik mijn hart letterlijk sprankelen!


Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Gelukkig voel ik de laatste jaren dat ik in mijn kracht sta en de positieve energie stroomt! Graag begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling met creativiteit als middel. De nadruk ligt steeds vaker op contact. Samen creëren geeft een diepe verbinding met een prachtig kunstwerk om de herinnering dichtbij te houden. Zo kan ik jou en/of jouw familie begeleiden bij het boetseren van je eigen urn. Of ik maak met liefde een persoonlijke urn. Creativiteit is eindeloos en geen idee is te gek.


Mogen zijn en jezelf laten zien door middel van een kunstwerk maakt de wereld een stukje mooier!


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071