Maryse Rijnbende
Ondersteuning kernzaken en steun voor kind en gezinStreep paars lang


Waar kom ik vandaan
Streep paars lang

MaryseIk ben Maryse (geboren in 1960) en kom uit Velp en een gezin van vier, mijn ouders en mijn broertje. Ik was, door een interne opleiding, al jong uit huis. Later heb ik op kamers gewoond. Ik ben getrouwd met Nico en we hebben samen drie kinderen: twee zoons en een dochter. Intussen wonen we al sinds 1996 in ons droomhuis in Melderslo.

Als vierjarige mocht ik mijn verlanglijstje maken. Ik tekende een paard en dat is altijd zo gebleven totdat ik mijn verlangen had waargemaakt. Mijn liefde voor dier en natuur kwam al heel vroeg tot uiting. Het was ook mijn toevluchtsoord als ik me niet lekker voelde. Dan was ik buiten en zat het liefste tussen de paarden en bloemen. Het is mijn heling. Iedere dag als ik buiten kom, verwonder ik me over de pracht en rijkdom van de natuur, de dieren en het plekje waar we mogen leven, wonen en werken.


Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

Tot rond mijn dertigste waren structuur, autoriteit en hiërarchie de leidraad van mijn leven. Het kleine gevoelige meisje in mij had zich heel ver teruggetrokken omdat het eigenlijk helemaal niet passend was. Vanaf zo ongeveer mijn dertigste is ook mijn 'innerlijke-wereld terugreis' begonnen.

Toen ik in 1989 van baan veranderde was dat een complete schok. Ik ging van een hiërarchische organisatie naar werk naar een situatie waarin ik volkomen eigen baas was en zelfstandig kon werken en beslissen. Eén ding wist ik zeker, ik zou nooit meer in dat systeem terug gaan. Ik had veel belangrijke levenservaring opgedaan.

Mijn innerlijke-wereldreis werd nog eens versterkt vanaf het moment dat mijn drie kinderen mijn leven hebben verrijkte. Ze zijn mijn grootste leermeesters. Dankbaar dat ik ze toen mocht verwelkomen in mijn leven en intussen heb ik ze ook weer los mogen laten. Met vallen en opstaan is het vertrouwen in mezelf en mijn mogelijkheden gegroeid.

Inzichten en mijn gevoelsontwikkeling hebben vooral door mijn kinderen een enorme sprong gemaakt. Van niets voelen en alles wat me raakte te bedekken tot het ontdekken van mijn hoge gevoeligheid en mijn prachtige mogelijkheden. Met vallen en opstaan is het vertrouwen in mezelf en mijn mogelijkheden gegroeid. Ziels-dankbaar ben ik.


Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Intussen ben ik wijs geworden en groot gegroeid in veel opzichten. De mogelijkheden zijn wonderlijk, groots en komen vanuit diepe lagen, ontdekt tijdens mijn innerlijke-wereld reis.  

Ik mag het vrijkomen van de magie van licht en het wonder in de mens ondersteunen.

"Het licht en de sprankeling in de ogen,
de spiegels van de ziel van klein en groot."


De magie van licht speelt ook een grote rol in de processen voorafgaand en tijdens de opbouw van Kwatro.

Vanuit Xtra4people werk ik als agoog en coach van het concrete nu naar de onderliggende lagen, samen met mijn gevoel en innerlijk weten. Voor kinderen, volwassenen en organisaties.
De huidige tijd nodigt ons uit om menselijk meesterschap, leiderschap en creatiekracht te herinneren en praktisch in te zetten. Dat kan iedereen.

Wat een gelukkig mens ben ik, dat ik hiermee mijn steentje mag bijdragen Kwatro. Inzetbaar en ondersteunend voor veel processen voor de opbouw van Kwatro. En breed inzetbaar voor de kinderen, ouders, broertjes en zusjes en iedereen die daar mee verbonden is.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071