Sofie Haaksma
Zorg en ontspanning voor kind en gezinStreep paars lang


Waar kom ik vandaan
Streep paars lang

SofieIk ben opgegroeid in Venray en heb hier een mooie tijd samen met mijn ouders en tweelingbroer gehad. Later ben ik Nijmegen gaan wonen en studeren. Ik heb daar elf jaar lang met plezier met Mario gewoond. In 2013 zijn we teruggekeerd naar Venray en zijn Max en Elin geboren.

Van origine ben ik fysiotherapeut en Sensorische Informatieverwerking (SI) therapeut waarbij ik altijd vanuit een holistisch oogpunt de persoon behandeld heb vanuit mijn hart. Van daaruit heb ik 15 jaar ervaring en verdieping opgedaan in de eerstelijnszorg, ouderenzorg, in het hospice en bij ernstig meervoudig beperkte cliënten waaronder ook veel kinderen. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt en zag het als uitdaging om niet naar de beperking van de persoon te kijken maar juist naar de mogelijkheden.


Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

De palliatieve zorg blijft me aantrekken. Nadat mijn moeder gestorven is in het hospice voel ik dat dit een plek is om mijn kwaliteiten en talenten in te zetten. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe het leven in een hospice is. Ik heb hier ook in het verleden met veel voldoening gewerkt. Het werken in het hospice heb ik als waardevol ervaren en heeft me veel verdieping in zowel mijn werk als in mezelf gebracht.

Een keerpunt in mijn leven is toen mijn gezondheid verslechterde en er een chronische hartaandoening werd geconstateerd. Ik ben gaan revalideren en daarbij gaan ontdekken wat echt belangrijk is in het leven. Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en gevoel en heb toen mijn vaste baan als fysiotherapeut opgezegd om me volledig op mijn revalidatie te kunnen richten. In dit traject ben ik in contact gekomen met mijn yoga lerares Jeannette Walia. Zij leert mij te luisteren naar mijn gevoel, mijn “ziekte” los te laten, mijn grenzen te voelen en hiernaar te handelen, en helpt me in het loslaten van trauma’s uit het verleden. Ze leert me niet vanuit mijn hoofd te handelen, maar te handelen en leven vanuit mijn hart. Dit zorgt voor zowel stroming in mijn lijf als in mijn leven. Vervolgens ben ik in contact gekomen met Christel en daar ontstaat een bijzondere band. Ze vertelt me over haar plan met betrekking tot het bouwen van het kinderhospice en vraagt of ik hier ook aan deel wil nemen. Mijn hart gaat meteen sneller kloppen (dit keer heel positief 😉) en voel meteen een volmondige JA.


Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Door mijn eigen ervaring als professional maar ook als cliënt binnen de huidige gezondheidszorg is mij duidelijk geworden dat gezondheid vanuit een holistische blik bekeken moet worden. Waar ze me in het reguliere systeem niet meer kunnen helpen en alleen medicatie kunnen bieden heb ik via een andere weg zoveel meer verbetering bereikt in mijn gezondheid. Hierdoor is mijn interesse voor yoga gegroeid en ben ik de opleiding holistische en therapeutische kinderyoga gaan volgen om me op dit gebied meer te ontwikkelen. Door mijn eigen ervaring en de verdieping in deze kennis samen met mijn reguliere/wetenschappelijke opleidingen ben ik in staat om het kind vanuit een holistische manier te begeleiden en blijf ik me hierin verder ontwikkelen.

Door mijn eigen gevoeligheid kan ik goed afstemmen op de prikkelgevoeligheid van het kind. Dit kan ik tijdens de therapie en tijdens het adviseren aan verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers direct toepassen.

Door mijn open, vriendelijke en toegankelijke karakter maak ik snel contact met mensen en is er een laagdrempelig contact met naasten waardoor we samen de beste zorg voor het kind kunnen bieden. Ik ga dan ook graag mijn kwaliteiten en talenten inzetten voor deze kwetsbare kinderen.

Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze bijzondere, liefdevolle, hart gedragen stichting en ben vanaf de start betrokken bij de ontwikkeling van het kinderhospice.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071