Wat willen we brengen met Kwatro
Streep paars lang

We willen lichtpuntjes brengen voor ernstig zieke kinderen en hun gezin. 

Kinderhospice kwatro praatplaatOnze missie hebben we uitgebeeld in bovenstaande plaat. Het kind staat in het midden: we willen er zijn voor het kind. Hoe we dit willen doen hebben we vertaald in vier harten.

Met aandacht voor deze vier harten werken we samen met de ouders, hoofdbehandelaar, eigen huisarts, verpleegkundigen, pedagoog en paramedici voor holistische kindzorg, zodat het kind zijn beste leven kan leven.


Het eerste hart: Het huis van Kwatro

De kinderen is waar ons eerste hart naar uit gaat. Kwatro wil een veilige en liefdevolle plek bieden voor ernstig zieke kinderen. Een plek waar het kind goed, professionele en vanuit het hart zorg krijgt.

Juist omdat ernstig zieke kinderen zo veerkrachtig zijn, kunnen zij soms nog heel lang leven. We vinden het daarom ontzettend belangrijk dat het huis van Kwatro ook een plek is waar het kind zich kan ontwikkelen, kan spelen: kan leven. Waar de ruimte is voor het kind om zich te verbinden met de natuur, met zichzelf en met dierbaren. Een plek waar het zieke kind ruimte heeft om uit te rusten en energie op te doen.

Een huis waar het kind de ruimte krijgt om geïnspireerd te raken en om te voelen ‘wie je bent’. De ruimte om eigen levenswijsheid te ontdekken en uit te dragen, ook als je er straks niet meer zou zijn.

Naast het bieden van zorg aan huis en in het ziekenhuis, bouwen we dus aan het huis van Kwatro. Het huis is niet nodig om complexe intensieve zorg te bieden voor ernstig zieke kinderen en hun gezin. Het huis is wél waardevol. Het huis biedt een rustpunt, waardoor er voor kinderen en hun ouders speel- en ademruimte komt.

In het huis van Kwatro zal er dag en nacht zorg zijn voor ernstig en/of ongeneeslijk zieke kinderen van 0 t/m 18 jaar.

Kwatro wil er in het huis ook zijn voor kinderen van 0 t/m 5 jaar die meervoudig beperkt zijn en medische verpleegkundige zorg nodig hebben. Ook zij hebben intensieve zorg nodig en voor hen is vaak geen dagopvang mogelijk. De kinderen van 0 t/m 5 jaar die ziek zijn of (mogelijk) meervoudig beperkt liften elkaar vaak op. Deze dagopvang willen wij daarom in het huis van Kwatro ook aan hen bieden.

Als een kind toch komt te overlijden gaan we voor kwaliteit van sterven. Dit kan thuis of indien nodig in het huis van Kwatro. Het huis is onze kers op de taart waar we de komende jaren met heel ons hart aan werken.


Het tweede hart: De ouders

Het tweede hart is voor de ouders, die soms al zo lang intensief zorgen voor hun kind. We verlichten in de zorg door onder andere thuisverpleging of door ouders met vertrouwen zelf te leren verplegen. Door deze verlichting ontstaat er ruimte bij ouders voor hun eigen verdriet en verwerking van het (rouw)proces. Hierdoor kunnen ze weer gaan leven in plaats van overleven. We bieden ook emotionele steun en faciliteren dat ouders elkaar kunnen ontmoeten, (h)erkenning bij elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen steunen. 

Met ons kindzorgteam biedt Kwatro in samenwerking met LIZ in het gebied van Nijmegen tot Roermond tot Eindhoven zorg aan huis en zorg in het ziekenhuis.Het derde hart: Broers en zussen

Als een broer of zus ernstig ziek is, heeft dat ook effect op de andere kinderen. We gaan op zoek naar de juiste (praktische of emotionele) ondersteuning die de andere kinderen in het gezin nodig hebben.

Ook naar hen gaat ons hart uit. We bieden deze ondersteuning aan in de natuur, in praktijk- en/of sportruimtes of thuis.


Het vierde hart: Zorgprofessionals

Het vierde hart is voor de zorgprofessionals. Dat zij de ruimte hebben om goed voor zichzelf te zorgen, waardoor zij er nog beter en met aandacht voor de kinderen en hun gezin kunnen zijn.

We richten onze werkomgeving zo in dat ieders expertise, levenservaring en talenten zo goed mogelijk tot hun recht komen. Een omgeving waarin artsen, huisarten, paramedici, pedagogische professionals en verpleegkundigen gelijkwaardig versterkend samenwerken. Dat verrijkt elkaar, onszelf en bovenal het zieke kind. Zo kan de vraag van het kind en gezin centraal staan.

Onze zorgprofessionals kunnen zich blijven ontwikkelen, mede door onze trainings,- verdiepings,- en intervisie programma’s. Om te zorgen dat we meer verpleegkundige palliatieve kindzorg in Nederland kunnen bieden, is een erkende opleiding door College van zorgopleidingen in ontwikkeling.


We bereiken onze doelen door middel van een groot netwerk van vrijwilligers en donaties.

Meer weten over de stappen die we hebben gezet en nog gaan zetten? Lees hier of meld je aan voor de nieuwsbrief.


handtekening team kwatro

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071